Moneta | Испрати париMonetaMK

Како да испратите пари

img_sendmoneyicons1 Чекор 1 Пресметајте ја провизијата, и одберете една од локациите на Монета – MoneyGram.
money-gram-la-verne_clip_image002 Чекор 2 Валидни документи за идентификација кои можат да се користат: Лична карта или пасош.
money-gram-la-verne_clip_image003 Чекор 3 Вработениот во Монета – MoneyGram ги регистрира податоците во системот и ви дава формулар кој треба да го потпишете.
money-gram-la-verne_clip_image004 Чекор 4 Ќе ви биде даден формулар со референтен број кој треба да му го кажете на примачот за да може да ги подигне парите
money-gram-la-verne_clip_image005 Чекор 5 Контактирајте го лицето да го известите дека испраќате пари и дајте го референтниот број. За само 10 минути парите ќе бидат спремни за подигање.

 

Персонализирајте го вашиот трансфер: Испратете бесплатна порака од 10 зборови кога го пополнувате формуларот за да ја испратите на примачот.

*Важно: Името на примачот на трансферот  мора точно да одговара на неговиот / нејзиното име, како што е во документот за идентификација. Ако тие не одговараат трансакцијата може да биде одложена.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moneygram – Македонија ја доби наградата за најдобар бренд за брз трансфер на пари помеѓу студентите.

На манифестацијата оддржана во хотелот Александар Палас директорот на претставништвото на Moneygram за Македонија – Шерефедин Амити ја доби престижната награда СТУБРЕНД за најдобар бренд за брз трансфер на пари во Македонија.

Монета останува и понатаму посветена на предизвикот да се биде број еден помеѓу најискрените критичари во општеството – младите и студентите. Веруваме дека со нашите активности ќе ја оправдаме Вашата доверба.

 

Со почит,

Тимот на Монета